paperi
Uutinen

FISEN PÄTEVYYSREKISTERI ON UUDISTETTU

12.3.2021 klo 13.23

FISEn uusi pätevyysrekisteri on otettu käyttöön patevyyspalvelu.fi/registry. Rekisteristä löydät kiinteistö- ja rakentamisalan pätevät suunnittelijat, työnjohtajat, rakennuttajat, valvojat ja koordinaattorit sekä energia- ja kuntoasiantuntijat.

FISE virallinen pätevyysrekisteri löytyy jatkossa pätevyyspalvelun verkkosivulta patevyyspalvelu.fi/registry. Se sisältää kaikki FISEn toteamat, voimassa olevat nykyisen lainsäädännön mukaiset pätevyydet ja alan tarvelähtöiset pätevyydet. Energiatodistusten laatijoiden pätevyydet löytyvät ARA:n ylläpitämästä energiatodistusrekisteristä energiatodistusrekisteri.fi.

Pätevyyksiä voi etsiä vapaa sanahaulla tai hyödyntämällä suodattimia. Saat listauksia esimerkiksi tietyn erityisalan pätevyyden omaavista tai tietyssä maakunnassa toimivista ammattilaisista. Yksittäisen henkilön pätevyyskortti avautuu henkilön nimeä klikkaamalla. Pätevyyskortti sisältää tiedot henkilön tutkinnosta ja kaikki voimassa olevat pätevyydet. Henkilöt hallinnoivat itse julkaistavia yhteys- ja työnantajatietojaan.

Voimassa oleva pätevyys on osoitus siitä, että henkilön tutkinto ja koulutus sekä työkokemus täyttävät pätevyysvaatimuksissa asetetut yksityiskohtaiset ehdot. Voit tutustua pätevyyskohtaisiin pätevyysvaatimuksiin FISE Oy:n verkkosivuilta fise.fi/patevyyspalvelu/hae-patevyytta/.
FISEn vanha rekisteri löytyy edelleen osoitteesta
https://fise.evianet.fi/2016/www/suomi/patevyysrekisteri.

Uuteen rekisteriin viedyt pätevyydet
poistetaan sieltä 15.4.2021. Sen jälkeen se kattaa ainoastaan aiemman lainsäädännön mukaiset
voimassa olevat pätevyydet (esim. AA- ja A-pätevyydet).
Kiinteistö- ja rakentamisalan ammattilaisena tai opiskelijana saat pätevyyspalvelun ilmaiseksi käyttöösi. Rekisteröityneenä käyttäjänä hallinnoit kätevästi koulutuksiasi ja työkokemustasi palvelussa.

Palvelun käyttäjänä voit:
 Ylläpitää ajantasaista CV:tä
 Ladata CV:si word-muotoisena vapaasti käytettäväksi
 Ylläpitää ajantasaista referenssiluetteloa
 Ladata referenssiluettelosi vapaasti käytettäväksi
 Tulostaa pätevyystodistuksia omista FISE-pätevyyksistäsi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi
 Etsiä ja löytää eri alojen asiantuntijoita
 Hakea FISE-pätevyyksiä

Nämä palvelut ovat käytössäsi, vaikka et olisi vielä hakenut FISE-pätevyyksiä. Inspiroidu ja ota pätevyyspalvelu käyttöösi!

Lisätietoa:
Marita Mäkinen, toimitusjohtaja, FISE Oy
marita.makinen@fise.fi
050 574 5099
Eija Väre
eija.vare@fise.fi
040 571 6045