Ilmoittautuminen DigInfra-koulutukseen on avattu

Lisätietoja koulutuksesta täältä: http://www.tamk.fi/-/diginfra-koulutus. Tärkeimmät koulutukseen liittyvät tiedot:

Kenelle

Väylähankkeissa toimiville tilaajille, väylänpitoprosessien kehittäjille, suunnittelijoille, rakentajille, ylläpitäjille ja rakennuttajille, joille digitaalisuus on työssä osa arkipäivää.

Tavoite

Ymmärtää väylän elinkaaren kaikki eri vaiheet ja vaiheiden digitalisoinnilla saavutettavat hyödyt sekä pystyä muuttamaan omaa toimintaa niin, että kokonaisprosessi saadaan optimoitua.

Sisältö

•    Väylähankkeen elinkaaren hallinta digitalisaation avulla
•    Digitaalisen tiedon siirtäminen hankkeen osapuolilta toisille
•    Tietomallipohjaisen suunnittelun nykytilanne, haasteet ja tulevaisuudennäkymät
•    Mallipohjainen tuotantoprosessi ja digitaalinen luovutusaineisto
•    Digitaalinen hoito ja ylläpito
•    Tilaajan digitalisaatio
•    Viimeisimmät tutkimus - ja kehittämistulokset sekä viimeisimpien pilottien tulokset.

Toteutus

Koulutus on monimuoto-opiskelua ja sen voi hyvin suorittaa työn ohessa. Koulutukseen sisältyy kolme lähiopetuspäivää: 30.-31.1.2018 ja 15.3.2018.
 
Aihealueita käsitellään case-esimerkkien ja tehtävien avulla. Luennoitsijoina toimivat alan johtavat asiantuntijat. Lisäksi tehdään ennakko- ja kehittämistehtävä. Kehittämistehtävässä sovelletaan koulutuksessa opittua omaan työhön.

Koulutuksen lähtökohdat

Tarpeen viedä digitaalisuus väylän elinkaarenhallinnassa seuraavalle tasolle ja yleisen tarpeen alan digitaaliselle täydennyskoulutukselle toivat esille vuonna 2016 Väylät ja Liikenne-päivillä Antti Vehviläinen, Liikennevirasto, Mikko Leppänen, MANK ry, Tuomas Hörkkö, Civilpoint ja Timo Saarenketo, Roadscanners. Hanketta lähdettiin viemään eteenpäin ja koulutuksen sekä sen sisällön suunnitteluun osallistui useita alan yrityksiä ja toimijoita. Koulutuksen sisältöä työstettiin työpajassa, jossa olivat mukana Ilkka Tieaho/SITO, Manu Marttinen/NCC ja Ville Suntio/Destia.

Koulutukset pidetään alan opetusta antavissa ammattikorkeakouluissa HAMK, TAMK, TurkuAMK ja Saimia, jolloin myös alan perusopiskelijat voivat osallistua koulutukseen ilmaiseksi.