Ramboll Village

Kestävästi suunniteltu Ramboll Village

25.2.2020 klo 15.30

Rambollin monitoimitila eli Ramboll Village on korkealaatuinen, turvallinen ja inspiroiva työympäristö yli tuhannelle rakennetun ympäristön parissa toimivalle asiantuntijalle ja kumppanille. Moderni ja energiatehokas toimitalo sijaitsee Turunväylän ja Kehä I:n läheisyydessä, osoitteessa Itsehallintokuja 3.

Toimistotalokokonaisuuden omistaa Keva ja sen on urakoinut Hartela. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy ja Rambollin asiantuntijat ovat vastanneet kohteen kaikesta muusta suunnittelusta.

Toimitilan tarina pohjautuu yhdessä tekemiseen ja kohtaamisiin. Ramboll Villagessa ympäristönäkökulmat yhdistyvät inspiroivaan, terveelliseen ja joustavaan työympäristöön. Noin 19 000 kerrosneliömetrin toimitila on energiatehokas ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä. Maalämpöä hyödyntävällä hybridilämpöpumppuratkaisulla tuotetaan lähes 90% rakennuksen kokonaislämmitysenergiantarpeesta, loput tuotetaan kaukolämmöllä. Samalla järjestelmällä voidaan tuottaa myös jopa 80% toimitilan jäähdytysenergiantarpeesta. Aurinkosähköjärjestelmä toimii rinnakkain maalämpöjärjestelmän kanssa. Yhteensä katolla on 133 aurinkopaneelia.

Myös toimitilan sisäilman laatua seurataan ja analysoidaan reaaliaikaisesti, minkä ansiosta rakennukseen voidaan tuottaa sellainen sisäilmasto, kuin kulloinkin on tarve.

Ramboll Villagen valaistuksen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen sekä työhyvinvointia tukeviin ratkaisuihin. Koko kiinteistössä on oppiva LED-valaistus, joka säätää valaistusta tarpeen mukaan ja hyödyntää luonnonvaloa. Valaisimet vaihtavat tietoa bluetooth-yhteyden avulla ja oppivat tunnistamaan käyttäjien liikkeet: valot syttyvät vain siellä, missä niitä kulloinkin tarvitaan.

Ramboll Villagelle on myönnetty WWF:n Green Office -sertifikaatti. Green Officen avulla vastuullisuus saadaan yhä kiinteämmin osaksi kaikkea toimintaa.

 

Ota yhteyttä

Kari Melander, kari.melander@ramboll.fi, P: +358 400 922 501

Johtaja, hankekehitys

 

Kuva: Ramboll