RALA-sertifiointi apuna toiminnan kehittämisessä

24.8.2012 klo 13.35

RALA-sertifiointi on kaikille rakennusalan suunnittelu- ja rakennuttamisyrityksille, rakennus- ja asennusyrityksille sekä viherpalveluyrityksille tarkoitettu arviointi, joka perustuu yrityksen toimintajärjestelmän auditointiin.
Arviointikriteeristö on kehitetty yhdessä alan keskeisten toimijoiden kanssa, ja niissä otetaan huomioon alan erityispiirteet. Suunnittelulle, rakennuttamiselle ja rakentamiselle on omat arviointikriteerinsä.

Hyvä toimintajärjestelmä tehostaa yrityksen toimintaa ja parantaa kasvumahdollisuuksia, toisin sanoen se auttaa yrityksen käytännön työssä ja ohjaa keskittymään oleelliseen. Parhaimmillaan toimintajärjestelmän käyttöönotto tuo palvelun tuottajalle toiminnan laatua ja palvelun tilaajalle varmuutta toiminnan laadusta.

RALA-sertifiointi tarjoaa yritykselle palautteen muodossa välineen oman toimintajärjestelmän ja toiminnan laadun kehittämiseen.

Suunnittelu- ja rakennuttamisyritysten RALA-sertifiointi perustuu RAKLIn, SKOLin ja ATL:n RSA-laatujärjestelmään, joka liitettiin osaksi RALA-sertifiointia vuonna 2011. Rakentamisen Laatu RALA ry on rakennusalan järjestöjen perustama toimija, jonka tehtävänä on parantaa rakentamisen laadun ja terveen kilpailun edellytyksiä.

RALAlla on yhteensä 15 jäsenyhdistystä, yhtenä niistä Suunnittelu- ja konsulttitoimistojen Liitto SKOL ry.

Lisätietoja RALA-sertifioinnista RALAn internetsivuilla http://www.rala.fi/palvelut/sertifiointi/.
 

2012-08-24 00:00:00 Europe/Helsinki