SKOL tiedote 5/2015

SKOL tiedote 5/2015
18.6.2015

Sisällys

SKOLIN JA TILAAJAVASTUUN VÄLINEN YHTEISTYÖ   
HALLITUSOHJELMAN TARKASTELUA
FISEN PÄIVITETYT PÄTEVYYDET JA SIIRTOMENETTELY   
UUDET OHJEET JA SÄÄNNÖKSET KONSULTTISOPIMUKSEN LAATIMISEEN   
SKOL-GOLF 18.8.2015 PEURAMAALLA   
SKOLIN TOIMISTON KESÄLOMAT   

SKOLin ja tilaajavastuun yhteistyö

SKOL ja Tilaajavastuu ovat sopineet, että Tilaajavastuuraporttia muutetaan vastuuvakuutustietojen osalta.  Raportin Vastuuvakuutus-kohdassa ei jatkossa ilmoiteta vastuuvakuutuksen kattosummaa, vaan siihen tulee teksti ”vastuuvakuutus sovitaan projektikohtaisesti”. Kattosumman ilmoittaminen johtaisi raportin käyttäjää harhaan, koska se ei kerro mitään projektikohtaisen vakuutuksen kattosummasta, joka KSE:n perusperiaatteen mukaan on koko toimeksiannon palkkio.

Samalla SKOL ja Tilaajavastuu sopivat yhteistyöstä, jossa Tilaajavastuu antaa SKOLin jäsenyrityksille alennusta tarjoamistaan palveluista. Alennukset selviävät tarkemmin oheisesta linkistä löytyvästä liitteestä.

Alkuun

Hallitusohjelman tarkastelua

Uusi strateginen hallitusohjelma on tehty, ja yritysten kannalta siinä on enemmän positiivista kuin negatiivista.  Ohjelman eri osien analyysiä voitte lukea vaikkapa juhannuksena liitteenä olevasta esityksestä. 

Hallitusohjelmasta

Alkuun

FISEn päivitetyt pätevyydet ja siirtomenettely

FISE on uudistanut kaikki suoraan maankäyttö- ja rakennuslakiin perustuvat suunnittelu- ja työnjohtopätevyytensä. Päivitetyt pätevyydet perustuvat 1.9.2014 voimaan astuneeseen lakiin maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta (41/2014) ja sitä tukeviin asetuksiin ja ohjeisiin. Muutoksessa uudistettiin suunnittelu- ja työnjohtotehtävien vaativuusluokat ja kelpoisuusvaatimukset. Uudet vaativuusluokat ovat vähäinen, tavanomainen, vaativa ja poikkeuksellisen vaativa.

Rakentamismääräyskokoelman mukaisia pätevyyksiä ei enää todeta tai uusita. Voimassa oleva pätevyys on suositeltavaa siirtää uuden lain mukaiseksi pätevyydeksi pätevyysvaatimusten täyttyessä. Tämä siirtomenettely koskee B-, A- ja AA-luokan työnjohto- ja suunnittelijapätevyyksiä, jotka ovat perustuneet maankäyttö- ja rakennuslakiin ja rakentamismääräyskokoelmaan.

Vaihtoehtoisesti voi hakea uuden lain mukaista pätevyyttä suoraan uutena pätevyytenä, jolloin hakumenettely noudattaa FISEn verkkosivuilta valikon Pätevyysvaatimukset, hakulomakkeet alta avautuvia pätevyyskohtaisia ohjeita.

Tarkemmat ja toimialakohtaiset ohjeet löytyvät FISEn sivustolta linkistä:
http://www.fise.fi/default/www/suomi/ajankohtaista/voimassaolevan_patev….

Alkuun

Uudet ohjeet ja säännökset konsulttisopimuksen laatimiseen 

RT 13-11182 Konsulttisopimuksen laatiminen. Julkaistu myös LVI-, KH-, Infra- ja SIT-kortistoissa.

Ohjeessa käsitellään konsulttisopimuksen laatimista lomakkeelle RT 80343 Konsulttisopimus. Lomaketta voidaan käyttää tilaajan ja konsultin välisissä toimeksiannoissa mm. rakentamisen suunnittelu-, rakennuttamis- ja valvontatehtävistä sovittaessa.

Alkuun

SKOL-golf 18.8.2015 Peuramaalla

SKOLin jäsentoimistojen välinen 26. golf-turnaus järjestetään tiistaina 18.8.2015 Peuramaan  Porkkala -kentällä, yhteislähtö klo 13. Soppaa ja harjoittelumahdollisuus on tarjolla jo klo 11:30 alkaen. Kilpailun jälkeen on ruokailu ja palkintojen jako.  Perinteiseen tapaan osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan palkintoja yhteiseen palkintopöytään.

Kilpailu käydään kaksihenkisin joukkuein, ja joukkueen tulos on pelaajien yhteenlaskettu pistebogey-tulos. Myös eläkkeelle siirtyneet aikaisemmat osallistujat ovat tervetulleita mukaan. Osallistumismaksu kilpailuun on 170 euroa per joukkue. Ilmoittautumiset tasoitus- ja seuratiedoin p. 09-192 3308 tai osoitteeseen matti.mannonen@teknologiateollisuus.fi.

Alkuun

SKOL palvelee kesällä seuraavasti

SKOLin toimistossa ollaan paikalla koko kesän lukuunottamatta viikkoa 29 (13.-19.7.) jolloin olemme kaikki lomalla. Teknologiateollisuuden työsuhdeneuvonta palvelee pääsääntöisesti koko kesän. Viestit osoitteella tyosuhdekysymykset@teknologiateollisuus.fi tai puhelimitse 09-192 322.

Liikejuridisissa kysymyksissä voi kääntyä Asianajotoimisto Susiluodon puoleen myös lomakauden aikana, puh. 09-686 9110 (vaihde) tai sähköposti info@susiluoto.com.

Alkuun