SKOL Tiedote 6/2015

SKOL tiedote 6/2015
30.6.2015

Sisältö

SKOLIN LAUSUNTO KOSKIEN HANKINTALAKIA
SKOLIN PALKKARATKAISUSTA SOVITTU
SKOLIN PALKKATILASTO SYYSKUUN 2014 PALKOISTA VALMISTUNUT
GENANO OY HAKEE YHTEISTYÖKUMPPANEITA

SKOLin lausunto koskien hankintalakia

SKOL on jättänyt lausunnon Työ- ja elinkeinoministeriölle koskien uutta hankintalakia. Lausunto löytyy oheisesta linkistä.  Lausuntoaikaa on vielä tämä viikko, ja olisi hyvä että myös mahdollisimman monet jäsenyritykset lähettäisivät lausuntonsa TEM:ille vaikuttavuuden parantamiseksi. Oheista lausuntoa (word-muodossa) voi lainata vapaasti.

Lausunto hankintalaista 

Alkuun

SKOLin palkkaratkaisusta sovittu

SKOL ja Teknologiateollisuus ovat päässeet neuvottelutulokseen työehtosopimusten 3. vuoden palkantarkistuksista ylempien toimihenkilöiden YTN:n ja toimihenkilöiden Ammattiliitto PROn kanssa. 

Ensisijaisesti palkkaratkaisusta neuvotellaan paikallisesti. Neuvotteluissa otetaan huomioon mm. yrityksen tai työpaikan talous- ja työllisyystilanne, tilauskanta sekä kustannus­kilpailu­kyky markkinoilla. Tavoitteena on sopia kunkin työpaikan tai yrityksen tilannetta ja tarpeita vastaava ratkaisu. Tavoitteena on myös tukea kannustavuutta ja tuottavuuden kehittymistä.

Paikallisesti sovittavia asioita ovat palkantarkistusten toteutustapa, ajankohta ja suuruus. Aikaa neuvotteluille on varattu 30.9.2015 saakka.

Mikäli paikallisissa neuvotteluissa ei saavuteta tulosta, toteutetaan alalla työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaiset palkankorotukset. Jäsenyrityksiä informoidaan ratkaisun tarkemmasta sisällöstä myöhemmin.

SKOLin ja YTN:n  työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 31.10.2016 ja SKOLin ja PROn välinen työehtosopimus 30.11.2016.

Alkuun

SKOLin palkkatilasto syyskuun 2014 palkoista on valmistunut

SKOLin palkkatilasto syyskuun 2014 palkoista osoittaa alan palkkakustan­nusten (koko henkilöstön keskiarvopalkan) nousseen keskimäärin 0,9 (2,4) pro­senttia vuoden aikana (edellisen tilaston, lokakuulta 2013, tiedot suluissa).  Vertailujaksolla työehtosopimuksiin perustuvat korotukset olivat 0,5 prosenttia, joten tilaston mukaan palkkojen vapaaehtoisia korotuksia (”liukumia”) alalla oli keksimääri 0,4 prosenttia.

Yritysjoukko ja palkkatilaston rakenne on lähes sama kuin edellisvuoden tilastossa. Tilastokyselyyn vastasi 96 (108) jäsenyritystä ja koko aineisto sisäl­tää 10.947 (10.616) henkilöä. Tilasto kattaa 70 prosenttia jäsen­yritysten henkilöstöstä.

Palkkojen keskiarvon nousu edellisvuodesta oli talonrakennus­sektorilla 0,8 (1,9) prosenttia, yhdyskunta­sektorilla 0,1 (4,1) prosenttia ja teol­lisuus­sektorilla 1,2 (2,1) prosenttia. 

Palkkatilastoraportti taulukoineen ja graafeineen lähetetään toimitusjohtajajakeluna niille yrityksille, jotka ovat vastanneet tilastoon.

Alkuun 

Genano Oy hakee yhteistyökumppaneita

Ilmanpuhdistuslaitteita valmistava Genano Oy laajentaa toimintaansa teollisuuteen ja hakee yhteistyökumppaneita suunnittelutoimistoista ja asiantuntijoista. Lue lisää liitteestä ja www.genano.com.
 

SKOLin toimisto toivottaa jäsenyrityksille ja niiden henkilöstölle oikein hyvää kesää!

Alkuun