SKOL tiedote 6/2016

SKOL tiedote 6/2016
22.9.2016

Sisältö

RAIL BALTICA - ISO PROJEKTI LÄHELLÄ
JÄSENYRITYSTEN ASIAKASTUTKIMUS TULOSSA KEVÄÄLLÄ 2017
STIPENDIT HAETTAVISSA
UUSIA TUULIA SKOLISSA
SKOLIN SYYSKOKOUS JA KIRA-FOORUMI
SKOL/TEKNOLOGIATEOLLISUUS GOLFKISA
EFCA BULLETIN
PASSIIVITALO -KONFERENSSI 2017 HELSINGISSÄ, CALL FOR PAPERS

Rail Baltica – iso projekti lähellä

Rail Baltica on etenemässä, reilu viikko sitten päätettiin Brysselin kokouksessa hankintojen periaatteista ja Rail Baltica JV:n resursoinnista. Hankinnat päätettiin jakaa kolmeen kategoriaan:

  • isot ja monimutkaiset, JV hankkii
  • yhteiset hankinnat, JV ja toteuttavat viranomaiset hankkivat yhdessä
  • paikalliset hankinnat, jokainen maa hankkii itse

Rail Balticalle annettiin valtuudet rekrytoida noin 20 hengen projektiorganisaatio, johon toivottavasti valitaan myös suomalaisia. Suunnitteluhankkeita ja selvityksiä on siis käynnistymässä, rahaa hankkeelle on allokoituna 750 M€ vuoteen 2020 asti.  

SKOL on valmistelemassa yhdessä Liikenneviraston kanssa matkaa Riikaan lokakuussa, tällä hetkellä on mahdollinen matkapäivä 18.10. (varapäivä 20.10.). Tavoitteena on tavata Rail Baltica JV:n johtoa ja muita paikallisia toimijoita ja yhteistyökumppaneita.  Hankkeen Supervision Board pidetään Riikassa 19.10. joten myös Liettuan, Viron ja EU:n edustajia on paikalla ainakin silloin.

Matkalle osallistumisesta kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan Hilve Nurmiselle 29.9. mennessä, hilve.nurminen@teknologiateollisuus.fi tai puh 040 128 4101.

Alkuun

Jäsenyritysten asiakastutkimus tulossa keväällä 2017

SKOL ry:n hallitus on päättänyt järjestää suositun jäsenyritysten asiakastutkimuksen jälleen vuonna 2017. Tutkimus on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1997 ja edellisen kerran se toteutettiin keväällä 2015.

Tutkimuksen avulla jäsenyritysten on mahdollista saada luotettavaa ja monipuolista tietoa asiakkaidensa tyytyväisyydestä ja odotuksista toimintansa suhteen sekä omasta kilpailuasemastaan toimialan yritysten joukossa. Joka toinen vuosi toteutettu tutkimus mahdollistaa myös asiakastyytyväisyyden kehityksen sekä yrityksen kehitystoimenpiteiden tehokkuuden seurannan.

Tutkimuksen toteuttaa jälleen Innolink Research Oy, joka on kokenut toimialan asiakastutkimusten toteuttaja. Ennakkoilmoittautuminen alkaa syyskuussa 2016, lue lisää täältä:

http://research.innolink.fi/tulostiedotteet/skol/

Tervetuloa  mukaan! Lisätietoja antaa Anna Oikarinen, anna.oikarinen@innolink.fi, GSM 050-523 6541.

Alkuun

Stipendit haettavissa

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry ylläpitää Suomen Neuvottelevien Insinöörien Liiton stipendirahastoa, josta on haettavana neljä diplomityö- (á 2 000,-) ja kaksi ammattikorkeakoulun lopputyöstipendiä (á 2 000,-) suunnittelu- ja konsulttialasta kiinnostuneille opiskelijoille. Lisäksi on haettavissa yksi stipendi (3 000,-) jatko-opintoihin. Pääkriteereitä stipendien myöntämiselle ovat:

  • opintojen ja töiden aiheiden innovatiivisuus, merkitys ja liittyminen alaan
  • opintomenestys, erityisesti ammattiaineissa
  • suunnittelu- ja konsulttipalveluihin liittyvä kokemus, osaaminen ja kiinnostus
  • työn kansainvälinen merkitys sekä muut hakijan esittämät erityistekijät

Linkit stipendi-ilmoituksiin ovat tekstin lopussa. Ilmoituksissa on tarkemmat ohjeet vapaamuotoisen hakemuksen sisällöstä. Hakuaika päättyy 14.10.2016. Lisätietoja rahaston sihteeriltä Matti Kiiskiseltä SKOL ry:stä, matti.kiiskinen@teknologiateollisuus.fi. Toivomme stipendeistä jaettavan tietoa yrityksissä mahdollisille hakijoille.

Yliopistostipendi

AMK-stipendi

Stipendirahaston hallitus toivoo yritysten ja yksityishenkilöiden kartuttavan rahastoa esim. toivomalla tavanomaisten merkkipäivälahjojen sijasta lahjoitusta stipendirahastoon. Rahaston tilinumero on FI52 5721 1541 0081 03.

Alkuun

Uusia tuulia SKOLissa

Tino Aalto aloitti SKOLissa syyskuussa asiantuntijana. Hänen monipuolinen tehtäväkuvansa sisältää vaikuttamista, tiedontuotantoa, viestintää, vetovoima-asioita sekä jäsenpalvelua. Alla Tinon haastattelu.

Mitkä ovat ensitunnelmat uudessa työssäsi?

Todella hyvät! SKOLilla on Teknologiateollisuuden kanssa yhteinen toimisto, jossa on tällä hetkellä menossa remontti. Osa tiloista on jo rempattu ja siten työskentelemme monitilatoimistossa, jossa avoimeen työyhteisöön pääsee helposti osaksi. Luonnollisesti minulla on vielä monia asioita opittavana, mutta olen päässyt jo hyvään vauhtiin.

Miten päädyit SKOLin riveihin?

Työskentelin viimeiset vuodet viestintätoimisto Milttonilla asiantuntijana. Keskityin työssäni yhteiskunnalliseen viestintään ja yritysvastuuasioihin. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa Kalevi Sorsa -säätiössä ja olen johtanut monien ehdokkaiden vaalikampanjoita aina eduskuntavaaleista eurovaaleihin.

Suunnittelu- ja konsultointiyritykset ovat avainasemassa, kun ratkaistaan suuria yhteiskunnallisia haasteita, jotka koskettavat jokaisen ihmisen elämää. Mielenkiintoinen toimintaympäristö lisättynä monipuoliseen työnkuvaan näyttäytyi hienona mahdollisuutena, ja siten päädyin hakemaan avoinna ollutta paikkaa.

Mitä sinulla on tällä hetkellä työpöydälläsi?

SKOLissa ja sen jäsenyrityksissä tehdään mielenkiintoista työtä. Kehitän tällä hetkellä SKOLin viestintää esimerkiksi ottamalla käyttöön uusia viestintäkanavia sekä päivittämällä nykyisiä. Lähitulevaisuudessa työajasta vie isomman osan tiedontuotanto.

Viestintää kehitettäessä tavoitteena tulee olla muun muassa jäsenyritysten tunnettuuden kasvattaminen, alan yleisen houkuttelevuuden parantaminen ja sitä kautta parhaiden osaajien houkuttelu. Luonnollisesti kehitystyössä huomioin myös SKOLin tunnettuuden kasvattamisen päätöksentekijöiden, median ja muiden yhteiskunnallisten toimijoiden keskuudessa.

Millaista on elämäsi töiden ulkopuolella?

Asun vaimoni kanssa Helsingissä. Mielenmaisemaltani olen kuitenkin vahvasti varsinaissuomalainen.

Kaikki urheiluun liittyvät asiat ovat lähellä sydäntä. Olen pelannut lentopalloa ja jalkapalloa, mutta heikkolaatuisen polven vuoksi aika kuluu nykyään ennemmin punttisalilla. Seuraan myös tarkkaan lähes kaikkia urheilulajeja sekä monia seuroja, joskin kaikista läheisin on Suomen menestynein SM-liigaseura jääkiekossa eli Turun Palloseura.

Alkuun

SKOLin syyskokous ja KIRA-foorumi

SKOLin syyskokous järjestetään Finlandia-talossa tiistaina 22.11.2016. Ennen kokousta tarjotaan buffetlounas klo 12.00 alkaen. Kokous alkaa klo 13.00 SNIL-stipendien jaolla. Syyskokouskutsu lähetetään viimeistään 11.11.2016. Merkitkää jo nyt kalentereihinne.

Syyskokouksen jälkeen on jälleen KIRA-foorumi, johon kutsut lähetetään erikseen.

Alkuun

SKOL / Teknologiateollisuus golfkisa

SKOLin golfkisat järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa yhdessä Teknologiateollisuuden kanssa. SKOLin kisaan osallistuneiden yritysjoukkueiden lisäksi mukaan oli kutsuttu kaikkien Teknologiateollisuuden toimialojen jäsenyritysten johtoa avoimeen yksilökisaan. Tällä tavoin pyrittiin edistämään toimialojen välistä verkottumista.  Kilpailun järjestelyt hoiti erinomaisesti Teknologiainfo Teknova yhdessä Pickalan golfklubin kanssa.

SKOLin mestaruuspokaalin voitti vuodeksi itselleen Sweco Rakennetekniikka Oy:n kilpailupari Aulis Ranua – Jarmo Hanninen. Onnittelut voittajille, perimätiedon mukaan jo seitsemännen kerran!

Toiseksi tuli SKOLin joukkue Mannonen/Myllys ja kolmanneksi Rambollin Kari Onniselkä / Timo Hautakoski.  Tuloslista kokonaisuudessaan löytyy tästä linkistä

http://teknologiateollisuus.fi/sites/default/files/file_attachments/tul…

Yksilökisan tulosluettelo löytyy tästä:

http://teknologiateollisuus.fi/sites/default/files/file_attachments/tul…

Alkuun

EFCA bulletin

EFCAn viimeisin uutiskirje EFCA bulletin on luettavissa osoitteessa:  http://www.efcanet.org/Portals/EFCA/ELOKET/20232/Bull%202016_5.pdf.

Alkuun

Passiivitalokonferenssi 2017 Helsingissä, call for papers

Syyskuussa 2017 järjestetään Helsingissä kahdeksas pohjoismainen passiivitalokonferenssi, 8th Nordic Passive House Conference.  Konferenssin Call for papers on avautunut, ja esitelmäehdotusten tekoon on aikaa 2.1.2017 asti. Lisätietoja konferenssin verkkosivuilta www.phn17.fi

Alkuun