SKOLin tiedote 8/2012

Sisältö

SKOLIN SYYSKOKOUS 20.11.2012    
TILINPÄÄTÖSTILASTO 2011, TUNNUSLUVUT PYSYVAT ALHAISINA    
TAITAVA TILAAJA - PÄTEVÄ PALVELUNTUOTTAJA -OPAS KORJAUSRAKENTAJILLE    
MYTECH-VERKKOPALVELU KOULULAISILLE JA OPISKELIJOILLE    
HALUATKO TAVOITTAA NOKIALTA VAPAUTUVIA OSAAJIA?   
TIETOMALLINTAMISEN UUDET TYÖSKENTELYTAVAT -KOULUTUSOHJELMA  

Liitteet: 

SKOLin tilinpäätöstilasto 2011

SKOLIN SYYSKOKOUS 20.11.2012

SKOLin syyskokous järjestetään Finlandia-talossa tiistaina 20.11.2012. Ennen kokousta tarjotaan buffetlounas klo 12.30 alkaen. Kokous alkaa klo 13.15 SNIL-stipendien jaolla. Syyskokouskutsu lähetetään 9.11.2012.

TILINPÄÄTÖSTILASTO 2011, TUNNUSLUVUT PYSYVAT ALHAISINA 

SKOLin jäsenyritysten keskimääräinen tulos on pysytellyt jo kolme vuotta (2009 - 2011) tasan 4 prosentissa ja keskimääräinen käyttökate noin 7 prosentissa liikevaihdosta. Molempien tunnuslukujen taso on olennaisesti heikompi kuin vuosina 2006 - 2008 keskimäärin. 

Talonrakennussektorilla oli paras kannattavuus, käyttökate oli 10,4 prosenttia ja tilikauden tulos 7,4 prosenttia. Molemmat kuitenkin putosivat 3 prosentti-yksikköä vuodesta 2010. Teollisuussektorilla käyttökate oli 7,2 prosenttia ja tilikauden tulos 3,7 prosenttia, molemmat nousivat pari prosenttiyksikköä edellisvuodesta. Infrasektorin käyttökate oli 4,2 prosenttia ja tulos 1,4 prosenttia, tulokset pysyivät samalla alhaisella tasolla kuin vuonna 2010. 

Tilastokeskuksen kanssa yhteistyössä tehty tilinpäätöstilasto vuoden 2011 yhdistetyistä tuloslaskelmista ja tunnusluvuista on liitteenä.

TAITAVA TILAAJA - PÄTEVÄ PALVELUNTUOTTAJA -OPAS KORJAUSRAKENTAJILLE 

Kiinteistöliiton ja Rakennusteollisuus RT:n yhteistyönä on laadittu opas korjausrakentamisen hyvistä ja oikeista toimintatavoista taloyhtiössä. Oppaassa käsitellään korjaushankkeen etenemistä hankesuunnittelu-vaiheesta takuuaikaan ja se on tarkoitettu apuvälineeksi taloyhtiöille ja taloyhtiöiden korjaushankkeisiin osallistuville.
Oppaassa käsitellään myös korjaushankkeeseen liittyvä päätöksenteko yhtiö-kokouksessa. Oppaassa kiinnitetään huomiota urakkakilpailun hyviin toimintatapoihin sekä taloyhtiölle korjaushankkeessa kuuluviin velvoitteisiin työturvallisuuden ja tilaajavastuulain näkökulmista

Taitava tilaaja - pätevä palveluntuottaja ladattavissa linkistä:

http://www.taloyhtio.net/korjausjaremontointi/koretiedotteet/38355.aspx

MYTECH-VERKKOPALVELU KOULULAISILLE JA OPISKELIJOILLE

MyTech on koululaisille ja opiskelijoille suunnattu sivusto www.mytech.fi, jonka ydinsisältöä ovat teknologiateollisuuden yritysten nuorten osaajien omat tarinat.

Sivustoilla on nyt lähes sata nuorta kertomassa omista työtehtävistään, osaamisestaan ja työyhteisöstään. Syksyn aikana sivustoille päivitetään lisää työtarinoita, kaiken kaikkiaan niitä tulee yli 200. Mukana on nuorten ammattilaisten kokemuksia kaikilta teknologiateollisuuden päätoimialoilta erilaisista tehtävistä tuotannosta markkinointiin.

Suunnittelu- ja konsulttialan esittely ja tarinat ovat linkissä: 
http://www.mytech.fi/teknologiateollisuus/toimialat/suunnittelu-ja-kons…

Tietoa uudesta verkkopalvelusta toivotaan levitettävän tutuille yrityksille ja sidosryhmille! Tämä on yrityksille hieno tilaisuus päästä esiin. Lisätiedot: Birgitta Ruuti birgitta.ruuti@teknologiateollisuus.fi tai puh. 040 581 8603.

HALUATKO TAVOITTAA NOKIALTA VAPAUTUVIA OSAAJIA?

Nokian Salon, Espoon, Tampereen ja Oulun yksiköistä on vapautunut asiantuntijoita, joilla on kokemusta mm. seuraavilta tehtäväalueilta: projektinhallinta, tuotekehitys ja -hallinta, tuottavuuden kehitys, tuotannon ohjaus, laatujärjestelmät, liiketoiminnan ja prosessien kehitys, myynti ja markkinointi, talous, ostotoiminnot, johtaminen ja esimiestyö, henkilöstö-hallinto, viestintä, IT, ohjelmistotuotanto ja laitteistovalmistus. Rekrytoitavat henkilöt ja uudet yritykset tavoittaa Nokian Bridge-ohjelman kautta.

Bridge-ohjelman osana toimii HRM Partners Oy:n toteuttama Bridge Career Service, kohdennettu rekrytointipalvelu. Palvelussa rekrytoiva työnantaja voi julkaista työpaikkailmoituksia ja saada niille kattavan näkyvyyden nokialais-ten hakijoiden keskuudessa. Palvelu on rekrytoivalle yritykselle maksuton.
https://artist.fi/bridgecareerservice/job_request.cgi.

Teknologiateollisuuden yhteyshenkilö on asiantuntija Minna Jokinen, minna.jokinen@teknologiateollisuus.fi puh (09) 192 3354.

TIETOMALLINTAMISEN UUDET TYÖSKENTELYTAVAT -KOULUTUSOHJELMA

Aalto PRO järjestää 11.12.2012 - 16.5.2013 Tietomallintamisen uudet työskentelytavat -koulutusohjelman Further Educated with Companies -mallilla. Ohjelman kautta voi työllistyä esim. suunnittelu- ja asiantuntija-tehtäviin, projektipäällikkötehtäviin tai myynti- ja kehitystehtäviin. 
Koulutukseen on ilmoittautunut kymmeniä yhteistyöyrityksiä, lisätietoja osoitteesta www.aaltopro.fi/rekrytietomallintaminen
Koulutukset on tarkoitettu akateemisen tai AMK-koulutuksen saaneille työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Koulutusohjelmiin haetaan www.mol.fi sivuston tai oman työvoimatoimiston kautta. Ohjelman kurssinumero on 641422. Haku päättyy 12.11.2012.