SNIL-stipendinsaajat valittu

SNILin vuoden 2014 stipendinsaajat on valittu. Stipendirahaston hallituksen myöntämät stipendit jaettiin SKOLin syyskokouksen yhteydessä Finlandia-talolla 18.11.2014. Kriteereitä stipendien myöntämiselle tänä vuonna ovat opintojen ja töiden aiheiden innovatiivisuus, merkitys ja liittyminen alaan, opintomenestys, suunnittelu- ja konsulttipalveluihin liittyvä kokemus. osaaminen ja kiinnostus, rahoituksen tarve ja käyttötarkoitus sekä muut hakijan esittämät eritystekijät.

Hakemuksia saapui kolmeen eri kategoriaan (jatko-opiskelu, diplomityö ja AMK-lopputyö) yhteensä 32 kpl.

Jatko-opiskelustipendi (á 2000,-) myönnettiin

Mari Ariluomalle Aalto yliopistosta. Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselta valmistuneen Marin pääaineena on maisemansuunnittelu. Mari valmistui arvosanalla viisi (kiitettävä) ja erityismaininnalla ”oivallisesti”. Diplomityö palkittiin vuoden 2013 parhaana maisema-arkkitehtuurin lopputyönä ja tulevaisuuden tutkimuksen seuran kunniamaininnalla. Mari on työskennellyt Sito oy:n maisemasuunnitteluosastolla vuodesta 2008 mm. projektipäällikkönä ja osallistunut monialaisissa tiimeissä laajoihin ja teknisesti haastaviinkin kaupunkiympäristön suunnitteluhankkeisiin.
   
Väitöskirjatyön tutkimusaihe pohjautuu käytännön kokemukseen ja havaittuihin tietoaukkoihin ja siinä selvitetään erilaisten ekosysteemipalveluja hyödyntävien ja edistävien suunnittelukäytäntöjen mahdollisuuksia ja niihin liittyviä haasteita.
 
Diplomityöstipendit (á 1000,-) myönnettiin

Eemeli Tikkaselle Oulun Yliopistosta. Erinomaisesti opinoissaan menestynyt Eemeli on työskennellyt Sweco Rakennetekniikassa kahtena kesänä opintojen ohessa. Suunnittelualan työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja liittyneet FEM-laskentaan ja tietomallintamiseen. Diplomityön aihe on ”Betonielementtirakentamisen soveltaminen korkeissa rakennuksissa.” Tutkimuksen taustalla on selvittää rajoja, kuinka korkealla voidaan rakentaa perinteisillä betonielementeillä siten, että myös välipohjat ovat elementtirakenteisia.

Taavi Henttoselle Oulun Yliopistosta. Oulun yliopiston arkkitehtuurin osastolla opiskeleva Taavi suoritti tekniikan kandidaatin tutkinnon keväällä 2010 yleisarvosanalla kiitettävä (4,67) ja erityismaininnalla erinomainen. Tunnustuksena opintomenestyksestäni Oulun yliopiston arkkitehtuurin osasto myönsi syksyllä 2011 Rooman palkinnon "opintojensa aikana tasaisesti suurta lahjakkuutta arkkitehtuurin eri opiskelualoilla osoittaneelle”. Diplomityössä perehdytään klassillisen arkkitehtuurin muotokieleen ja pohditaan sen yhteyttä klassilliseen modernismiin ja nykyarkkitehtuuriin. Työn keskiössä on perehtyminen Villa Lanten historiaan ja nykyhetkeen sekä rakennuksen aikaisempiin restaurointisuunnitelmiin. Tarkoituksena on visioida rakennuksen tulevaisuutta kulttuuriekologisen restauroinnin näkökulmasta.
 
Matti Hujulle Aalto Yliopistosta. Liikenne- ja tietekniikkaa opiskeleva ja Traficon Oy:ssä työskentelevä Matti tekee diplomityön aiheesta ”Selvitys maantietunnelien häiriönhavaintojärjestelmien tekniikoista”. Häiriöhavaintojärjestelmien eri tekniikoiden soveltuvuutta ei ole Suomessa aikaisemmin selvitetty
vertailukelpoisissa olosuhteissa. Selvityksen tarve on suuri, sillä tietunnelien rakentaminen ja maaväylien kattaminen (betonitunnelit) on ollut kasvava trendi Suomessa viime vuosina.

 Mikko Jakobssonille Aalto Yliopistosta. Mikko on suorittanut LVI-insinöörin tutkinnon vuonna 2012 Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja suorittaa parhaillaan diplomi-insinöörin tutkintoa Aalto-yliopiston energia- ja LVI-tekniikan laitoksella. Optiplan Oy:ssä työskentelevän Mikon diplomityön aiheena on "Tavoitekustannusperusteinen talotekniikkasuunnittelu asuinrakennuksissa". Diplomityön tarkoituksena on kartoittaa tavoitekustannusajattelun sopivuutta talotekniikkasuunnitteluun. Työssä laaditaan työkaluja LVI-järjestelmien kustannusarvioiden laatimiseksi prosessin eri vaiheissa.

 Ammattikorkeakoulun stipendit (á 1000,-) myönnettiin:

Tuula Liikaselle Oulun Ammattikorkeakoulusta.  Tuula opiskelee Rakennusalan työnjohdon koulutusohjelmassa rakennusmestariksi ja on työskennellyt kattojen sekä kattoremonttien myynti- ja suunnittelutehtävissä vuodesta 2002 lähtien. Opinnäytetyön aihe on energiatehokkuuden parantaminen kattoremontin yhteydessä ja sen tavoitteena on selvittää, millä tavalla 1970-luvulla rakennetun erillisen pientalon energiatehokuutta voitaisiin kattoremontin yhteydessä parantaa. Teema on erittäin ajankohtainen ja tuloksella on yleistä mielenkiintoa.

Keni Peltoselle Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Ramboll Finland Oy:n kanssa tehtävässä YAMK-opinnäytetyössä syvennytään alan ammattilaisen näkökulmasta sähkösuunnittelutyön avustamiseen Intiasta käsin toimivan insinöörikeskuksen kanssa ja tutkitaan kannattavuutta sähkösuunnittelun yleisimpien tehtävien kannalta. Työ antaa alan muillekin toimijoille ymmärrystä minkälaisia mahdollisuuksia ja riskejä tällaiseen toimintaan liittyy.

2014-11-18 00:00:00 Europe/Helsinki