Digipalvelu

Uusi digipalvelu varmistaa viheralueiden kunnon

Ramboll on tuonut markkinoille helppokäyttöisen webtyökalun viheralueiden kunnon seurantaan. Palvelu sisältää katuympäristöihin ja viheralueille asennettavat langattomat IoT-anturit, reaaliaikaisen tiedonkeruun ja web-pohjaisen raportointi- ja vikailmoitusjärjestelmän.

- Viheralueille asennettavien antureiden avulla alueelta saadaan reaaliaikaista tietoa esimerkiksi kasvualustasta, hulevesistä, sadevesikaivoista, nurmikoista, ilmanlaadusta, melutasosta, kasteluvesien kulutuksesta, kertoo johtava konsultti Pekka Leskinen.

Katuympäristöissä anturit voivat kerätä tietoa esimerkiksi hulevesitilanteesta ja viherkatoilla alusrakenteiden kosteudesta.

Tiedon perusteella viheralueiden kunnossapito ja hoitotyöt on helppo ajoittaa oikein. Järjestelmä voidaan ohjelmoida hälyttämään esimerkiksi, kun sadevesikaivojen sakkapesät alkavat täyttyä tai kun kasvit kaipaavat kastelua ja nurmikot leikkuuta tai kun alueella on ollut erityisen paljon käyttäjiä.

- Esimerkiksi sadan sadevesikaivon tyhjennys maksaa noin 8000 euroa. Palvelumme tuo selvää rahallista säästöä ja tehostaa työtä, kun jokaista näistä ei tarvitse käydä tarkistamassa ”varmuuden vuoksi”.

Palvelu on suunnattu kaupunkien ympäristötoimille ja golf-kentille. Palvelu on saanut jo hyvän alun ja ensimmäiset asiakkaat ovat ottamassa palvelupaketin käyttöönsä.

 

Ota yhteyttä

Pekka Leskinen, pekka.leskinen@ramboll.fi, P: +358 40 7604 657

Johtava konsultti, Landscape, Blue & Green

 

Kuva: Ramboll