kirailmasto uutiskuva
Uutinen

Hae organisaatiollesi hankerahoitusta Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta

Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma tukee vuosina 2021–2023 yhteensä 40 miljoonalla eurolla Suomessa toimivia yrityksiä ja muita toimijoita vähähiilisten ratkaisujen kehittämisessä rakennetun ympäristön saralla. Ohjelmalla edistetään myös ilmastonmuutokseen sopeutumista.

Tavoitteena on vauhdittaa rakennetun ympäristön ilmastonmuutosta torjuvien ja vähähiilisyyttä tukevien tuotteiden, teknologioiden, palveluiden ja toimintamallien kehitystä ja leviämistä, edistää elinkeinorakenteen uudistumista ja kasvattaa suomalaisyritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailukykyä.

Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelma toteuttaa osaltaan  Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, joka on osa EU:n elpymisvälinettä (Recovery and Resilience Facility, RRF). Osa RRF -rahoituksesta on päätetty ohjata rakennetun ympäristön ilmastotyöhön ja teemaan liittyviä avustushakuja toteuttavat ympäristöministeriö ja Business Finland. Ohjelmassa järjestetään yhteensä 7 hakukierrosta.

Ohjelma on tarkoitettu kaikille toimijoille, jotka kehittävät rakennetun ympäristön vähähiilisyyttä vauhdittavia ratkaisuja. Kiertotalouteen liittyviä hankkeita tuetaan, kun niillä on merkittävät hyödyt vähähiilisen rakennetun ympäristön edistämiseen. Lisää ohjelmasta voit lukea osoitteessa kirailmasto.fi 

AJANKOHTAISTA: Tervetuloa mukaan #KIRAilmasto-ohjelman ympäristöministeriön toisen rahoitushakukierroksen avaukseen 9.5. klo 14-16. Luvassa on mielenkiintoista ja monipuolista ohjelmaa hankkeen teemoihin liittyen, sekä mahdollisuus tutustua edellisten hakukierrosten hankkeisiin. Tilaisuuteen voit ilmoittautua mukaan täältä.