Nordic Circular Design -ohjelman logo
Uutinen

Nordic Circular Design –ohjelma

Ethica Oy käynnistää Nordic Circular Design Programme -ohjelman, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja käänteentekevän kehityspolun pohjoismaisille yrityksille ja visionäärisille T&K-ammattilaisille. Nordic Innovationin osarahoittaman ohjelman toteutuksesta vastaa neljä johtavaa kiertotalousorganisaatiota: Ethica (Suomi), Cradlenet (Ruotsi), Danish Design Center (Tanska) ja Norwegian Center for Circular Economy (Norja). Kukin kumppani tuo ohjelmaan laajaa asiantuntemusta sekä maakohtaista markkinatietämystä.

Ohjelman tarkoituksena on valmistaa pohjoismaisia yrityksiä EU:n tulevaan tuotteiden ekologista suunnittelua koskevaan asetukseen (Ecodesign for Sustainable Products Regulation , ESPR) ja siten varmistaa yritysten kilpailukyky globaalissa kiertotalouden murroksessa.

Ohjelma pohjautuu menestyksekkääseen Suomen kansalliseen Circular Design -ohjelmaan, jonka Ethica Oy ja Design Forum Finland toteuttivat  v. 2023 ympäristöministeriön rahoituksella. Ohjelmaan osallistui 50 suomalaista yritystä, kuten Stora Enso, UPM, ABB, Kiilto, Genelec, Luhta, Stockmann ja Marimekko.

Mitä ja kenelle?

Maksuton ohjelma on suunnattu keskisuurille ja suurille teollisuusyrityksille, joilla on oma T&K- ja suunnittelutiimi. Räätälöidyt sisällöt yritysjohdolle sekä tuote- ja palvelukehityksen ammattilaisille varmistavat strategisten tavoitteiden ja suunnitteluratkaisujen yhteensovittamisen. Käytännön työkaluja tarjoava ohjelma tukee siis tehokkaasti yrityksen TK&I-työtä!

Ohjelman kesto on 8 kk (loka 2024 - kesä 2025) rakentuen sekä fyysisistä että virtuaalisista työpajoista ja podcasteista. Ohjelma huipentuu päätöstapahtumaan Tukholmassa, jossa osallistujayritykset nousevat lavalle kertomaan kehitystyönsä tuloksista.

”Nordic Circular Design Programme tarjoaa yrityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden valmistautua tulevaisuuteen! Suomen ohjelman menestyksekkään toteuttamisen jälkeen olen erittäin innostunut siitä, että voimme laajentaa työtämme pohjoismaiselle tasolle yhteistyössä arvostettujen pohjoismaisten kumppaneiden kanssa.”

- Anne Raudaskoski, Co-Founder, Circular Design Programmes Ethica Oy

 

Lue lisää pohjoismaisesta Circular Design Programme -ohjelmasta  www.circulardesignprogramme.com/nordic ja hae mukaan!