webinaarikuva
Uutinen

Kestävä kehitys ja arvonluonti -teemat esillä SKOLin syyseminaarissa

30.11.2020 klo 9.10
SKOLin syysseminaari järjestettiin tänä vuonna 24.11. webinaarina teemalla parempaa asiakasarvoa kestävästi.

Webinaarissa kuultiin vuoden aikana toteutuneet kahden lahjakkaan opiskelijan teemaa käsittelevät diplomi- ja kandityön tulokset. Tilaisuudessa julkistettiin myös Vuoden nuori konsultti 2020 -kilpailun voittajaviisikko.

SKOLin puheenjohtaja Jyrki Keinänen avasi tilaisuuden alustamalla, että arvonluonti ja arvon tuoton näkökulma ovat yksiä SKOLin strategian kulmakiviä ja keskeisiä tavoitteita. Tämän vuoksi webinaarissa esitellyt teemaa käsittelevät diplomi- ja kandityö linkittyvät vahvasti SKOLin tavoitteisiin ja strategiaan.

Eero Ladau oli diplomityössään ”Suunnittelu- ja konsultointialan asiakasarvon parantaminen” perehtynyt tutkimaan, miten suunnittelu- ja konsultointialan yritykset voisivat parantaa asiakkaalleen tuottamaansa arvoa taloudellisesti kestävällä tavalla.

Yhtenä keskeisenä asiana arvonluonnin kehittämiselle Eero näki alan yritysten keskinäisen avoimen vuoropuhelun. ”Avoin keskustelu ja hyvien käytäntöjen jakaminen alan sisällä on erittäin tärkeää asiakasarvon kehittämiselle”, Ladau sanoi.

Webinaarissa seuraavaksi Kristofer Mäkinen esitteli oman kandityönsä ”Kestäväksi suunniteltu – Kestävä arvonluonti asiakkaan ja yhteiskunnan näkökulmasta”. Kristoferin kandityön yhtenä tavoitteena oli osoittaa, kuinka suunnittelu- ja konsultointiala mahdollistaa kestävän kehityksen mukaisen lisäarvon luonnin asiakkailleen ja yhteiskunnalle.

Vuoden nuori konsultti -kilpailun julkistuksessa SKOL hallituksen varapuheenjohtaja Maija Jokela julkisti voittajaviisikon. Kilpailussa Vuoden nuoriksi konsulteiksi julkisttetiin Saara Sassi Etteplan, Matias Hirvikoski A-Insinöörit, Niko Myllykoski Welado,Elsa Valta Ramboll, Veera Varis, Granlund.

Katso alta webinaarin tallenne