Nuoret
Uutinen

Nuorille suunnattu uratesti nostaa esiin mahdollisuuksia kestävän kehityksen saralla

19.2.2021 klo 7.23
SKOL ry on julkaissut sivuillaan opinto- ja uramahdollisuuksia pohtiville nuorille suunnatun testin, jonka tarkoitus on tuoda esille alan kestävään kehitykseen liittyviä opinto- ja uramahdollisuuksia.

Testin banneri

Julkaistun leikkimielisen testin avulla nuoret voivat nyt testata mitä mahdollisuuksia suunnittelualalla olisi heille tarjota heidän omien kiinnostuksiensa mukaan. Testi kertoo nuorelle mikä opiskelupaikka ja työ voisi suunnittelualla vasta heidän omia arvojaan ja mielenkiinnon kohteitaan. Eikä mitä tahansa opinto- ja uramahdollisuuksia, vaan sellaisia, joissa nuoret pääsevät ratkaisemaan kestävän kehityksen, ilmastonmuutoksen ja kiertotalouden haasteita.

Testin tulostyypit kertovat mitä opintopolkuja pitkin nuori voisi päästä ratkaisemaan tulostyypille olennaisia kestävän kehityksen haasteita sekä minkälaisiin ammatteihin esitellyt opinnot valmistavat. Oli sitten testin tuloksena nuori kenties luovuuden lähettiläs, kaupunkiässä, energiavirtuoosi, supersuunnittelija tai ympäristövelho.

Testi sopii jokaiselle tulevaisuuttaan pohtivalle nuorelle: oli nuori sitten yläasteella, lukiossa, ammatillisessa koulussa tai pitämässä välivuotta. Se on helppo ja nopea täyttää eikä vääriä vastauksia testissä ole.

Useat nuorten asenteita tutkivat barometrit ja kyselyt ovat osoittaneet, että nuoret ovat yhä useammin kiinnostuneita hakeutumaan sellaisten opintojen ja ammattien pariin, jossa kokevat tekevänsä merkityksellistä työtä. Viime vuosina nuorten asenteissa on noussut huomattavasti kiinnostus saada vaikuttaa mm. ilmastohaasteisiin sekä tehdä työtä, joka palvelee heidän omaa arvomaailmaansa.

Suunnittelualla on tarjota paljon mahdollisuuksia, joissa nuoret pääsevät kehittämään konkreettisia ratkaisuja, joilla voidaan oleellisesti parantaa elinympäristöämme ja vaikuttaa maailmamme kehityksen kulkuun. Tämän vuoksi SKOL haluaa testin avulla tuoda suunnittelu- ja konsultointialan tarjoamia mahdollisuuksia vielä paremmin esille nuorten keskuudessa.

Testin löydät tästä linkistä: https://skol.teknologiateollisuus.fi/fi/tulevaisuus-suunnittelualalla/testaa-mita-voisit-opiskella-ratkaistaksesi-isona-kestavan-kehityksen