Nuoret osaajat
Uutinen

Opiskelijatutkimus Universum: Useampi SKOLin jäsenyritys opiskelijoiden mielestä ihanteellinen tekniikan alan työnantaja Suomessa

Universumin julkaisemassa opiskelijatutkimuksessa yli 13 000 vastaajaa nostivat listoille suomalaisiksi tekniikan alan ihanteellisimmiksi työnantajaksi SKOLin jäsenyrityksiä. Top 100 listalle nousivat A-Insinöörit, Ramboll, Sweco, AFRY, Granlund, Destia, Sitowise, Etteplan, FCG sekä WSP.

Universumin tuottama tutkimusraportti tuo esiin sen mitkä työnantajat ovat kaikkein houkuttelevimpia opiskelijoiden mielestä, mitä he haluavat ihanteelliselta työnantajaltaan, mitä työnantajan ominaisuuksia he yhdistävät työnantajiin (monipuoliset työtehtävät, työsuhteen varmuus, työ ja vapaa-ajan tasapaino, esimiehet, jotka tukevat kehittymistä, korkea ansiotaso tulevaisuudessa etc.). Tutkimuksesta selviää myös miksi jotkut yritykset eivät tule valituksi ihannetyönantajaksi ja paljon muita asioita, jotka ovat ratkaisevia, kun opiskelijat valitsevat tulevaa työnantajaansa. Vastaajat paljastavat myös mistä he etsivät tietoa työnantajista ja mitä missäkin kanavassa kannattaisi kommunikoida. Tämä tieto on kriittistä, kun pyritään ymmärtämään oman työnantajakuvan nykytilannetta organisaation ulkopuolella.

Lue koko raportti täältä: https://universumglobal.com/fi/opiskelijat-2023/