Suhdanne 4/2019
Uutinen

Suunnittelu- ja konsultointialan suhdannekatsaus 2/2021

11.5.2021 klo 11.29
SKOL suhdannekatsauksessa esitetyt tiedot perustuvat SKOLin että Teknologiateollisuuden suunnittelu- ja konsultointialan jäseniltä vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla kerättyihin tietoihin.

Suunnittelu- ja konsultointialan (teollisuuden, yhteiskunnan ja rakentamisen asiantuntijapalvelut) liikevaihto Suomessa laski vuonna 2020 vajaan prosentin verrattuna vuoteen 2019. Vuonna 2020 liikevaihtoa Suomessa kertyi kaikkiaan noin kuusi ja puoli miljardia euroa.

Suunnittelu- ja konsultointialalla sekä uudet tilaukset että tilauskannan arvo kasvoivat tammi−maaliskuussa edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

Teknologiateollisuuden tilauskantatiedustelussa mukana olevat suunnittelu- ja konsultointialan yritykset Suomessa saivat uusia tilauksia tammi−maaliskuussa euroina 14 prosenttia enemmän kuin loka–joulukuussa mutta viisi prosenttia vähemmän kuin vuoden 2020 vastaavalla ajanjaksolla.

Tilauskannan arvo oli maaliskuun lopussa seitsemän prosenttia suurempi kuin joulukuun lopussa ja kolme prosenttia suurempi kuin vuoden 2020 maaliskuussa. Viime vuoden lopun ja alkuvuoden tilauskehityksen perusteella suunnittelu- ja konsultointialan yritysten liikevaihdon arvioidaan olevan vuoden alkupuoliskolla arvoltaan suurin piirtein sama tai hieman pienempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan.

Lue suhdannekatsaus 2/2021 tästä

Aikaisemmat suhdannekatsaukset löydät täältä