Suhdannekatsaus
Uutinen

Suunnittelu- ja konsultointialan suhdannekatsaus 3/2020

7.8.2020 klo 13.53

Suunnittelu- ja konsultointialan (teollisuuden, yhteiskunnan ja rakentamisen asiantuntijapalvelut) liikevaihto Suomessa kasvoi vuonna 2019 neljä prosenttia verrattuna vuoteen 2018. Tämän vuoden tammi-huhtikuussa kasvua oli neljä prosenttia viimevuotisesta. Vuonna 2019 liikevaihtoa Suomessa kertyi kaikkiaan 6,7 miljardia euroa.

Suunnittelu- ja konsultointialalla sekä uusien tilausten että tilauskannan arvot laskivat selvästi huhti–kesäkuussa edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Teknologiateollisuuden tilauskantatiedustelussa mukana olevat suunnittelu- ja konsultointialan yritykset Suomessa saivat uusia tilauksia huhti–kesäkuussa euroina 22 prosenttia vähemmän kuin tammi–maaliskuussa mutta neljä prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 vastaavalla ajanjaksolla.

Tilauskannan arvo oli kesäkuun lopussa viisi prosenttia pienempi kuin maaliskuun lopussa mutta viisi prosenttia suurempi kuin vuoden 2019 kesäkuussa. Viime kuukausien tilauskehityksen perusteella suunnittelu- ja konsultointialan yritysten liikevaihdon Suomessa arvioidaan olevan loppuvuonna arvoltaan samansuuruinen tai hieman pienempi kuin vuosi sitten vastaavaan aikaan. Suunnittelu- ja konsultointialan yritysten henkilöstömäärä Suomessa oli 0,4 prosentti suurempi kesäkuun lopussa kuin vuonna 2019 keskimäärin. Henkilöstöä oli kesäkuun lopussa 55 500 eli noin 200 enemmän kuin viime vuonna keskimäärin.

Lue koko suhdannekatsaus 3/2020 tästä

Aikaisemmat suhdanteet löydät täältä