Työ
Uutinen

Tietopaketti yrityksille koronasuojautumisesta

25.5.2020 klo 15.16

Yhteiskunnan asteittain avautuessa koronariski kasvaa ja samalla korostuu erilaisten turvallisuuteen ja suojautumiseen liittyvien toimenpiteiden merkitys. Teknologiateollisuus on valmistellut yhdessä EK-liittoyhteisön kanssa tietopaketin koronasuojautumisesta työpaikoilla. Aineisto auttaa yrityksiä turvallisen työn ja asiointipalvelujen järjestämisessä.

Opas koostuu kolmesta osa-alueesta: turvallinen työ, turvallinen asiointi ja kuluttaminen sekä turvallinen liikkuminen. Oppaassa kuvatut käytännöt ovat suosituksia ja esimerkkejä hyvistä toimintatavoista. Jokainen yritys arvioi, mitkä käytännöistä soveltuvat niiden toimintaan ja millä tavoin toteutettuina.

Oppaassa käsitellään mm seuraavia asioita:

  • Miten voidaan minimoida riskiä, että tartunnan saaneet tulevat samoihin fyysisiin tiloihin ja tartuttavat muita?
  • Miten voidaan minimoida riskiä tartuntojen leviämisestä huolehtimalla riittävän fyysisen etäisyyden järjestelyistä?
  • Miten voidaan minimoida riskiä tartuntojen leviämisestä huolehtimalla riittävän ajallisen etäisyyden järjestelyistä?
  • Miten voidaan minimoida tartuntariskejä huolehtimalla tehokkaasti tilojen ja pintojen siivouksesta sekä henkilökohtaisesta hygieniasta? ​
  • Miten voidaan suojata työntekijöitä, asiakkaita tai matkustajia suojavarusteratkaisuilla ja miten he voivat suojata niillä itseään?

Opasta päivitetään tarvittaessa tilanteen, viranomaisohjeiden ja -suosituksien muuttuessa. Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen -opas löytyy tästä sekä Teknologiateollisuuden Tyosuhdepalvelu.fi-sivustolta.

Koroaan liittyvää materiaalia löytyy lisäksi mm. Työturvallisuuskeskuksen (TTK), Työterveyslaitoksen (TTL), Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Valtioneuvoston sivuilta.

Lisätiedot:
Johtava asiantuntija Jarmo Päivä, puh. 040 759 7602