kurssi
Uutinen

Uusi Tekoäly rakennetussa ympäristössä -verkkokurssi tarjoaa teknologiaymmärrystä koko kiinteistö- ja rakentamisalalle

1.11.2021 klo 10.56
Tekoäly rakennetussa ympäristössä -verkkokurssi lanseerataan 27.10. Maksuton kurssi on syntynyt toimialan laajan yhteistyön pohjalta tarjoten kokonaisvaltaisen katsauksen tekoälyn perusteisiin.

Verkkokurssi on tarkoitettu laajasti kaikille kiinteistö- ja rakentamisalan ammattilaisille. Kurssi opettaa tekoälyn perustason tiedot, esittelee monipuolisesti käytännön esimerkkejä sekä selittää mahdollisuuksia, joita uusi teknologia toimialalle tarjoaa. Kurssi on myös maailman ensimmäinen toimialakohtainen, suosittuun Elements of AI -kurssiin pohjautuva tekoälyverkkokurssi. 

TOIMIALAN YHTEINEN PONNISTUS PAREMMAN RAKENNETUN YMPÄRISTÖN PUOLESTA

Tekoäly rakennetussa ympäristössä -verkkokurssin ovat toteuttaneet ympäristöministeriö ja rakennetun ympäristön kestävää digitalisoitumista edistävä yleishyödyllinen yhdistys KIRAHub yhdessä kansainvälisiä verkkokursseja tuottavan Reaktor Educationin kanssa. Kurssin kumppaneina toimivat YITRambollMetropolia ammattikorkeakoulu ja Kiinteistöalan koulutussäätiö Kiinko. Kurssin sisällön on tuottanut tekoälykiihdyttämö FAIA

“Teemme yhteistyötä alojensa parhaiden toimijoiden kanssa luoden maailmanluokan online-kursseja, jotka tarjoavat työntekijöille uusia taitoja tehdä työtään ja inspiroitua uusista haasteista. Tekoäly rakennetussa ympäristössä verkkokurssi sai alkunsa siitä, että KIRAHub toi meille näkyväksi toimialan haasteet, jotka vaikuttivat sellaisilta, joita halusimme yhdessä ratkaista” Ville Sinisalo Reaktor Educationilta kertoo kurssin synnystä.

“Lähdimme tekemään Tekoäly rakennetussa ympäristössä -verkkokurssia, koska halusimme löytää tavan skaalata tekoälyosaamista laajasti koko kiinteistö- ja rakentamisalalle. KIRA-ala on dataintensiivinen, mutta meillä ei ole vielä tapoja hyödyntää laaja-alaisesti dataa, jota rakennetussa ympäristössä syntyy”, Teemu Lehtinen, KIRAHubin toimitusjohtaja jatkaa. 

Ympäristöministeriö on ollut tukemassa kurssin toteutusta, joka on haluttu tarjota kaikille kotimaisille toimijoille ilmaiseksi. “Tekoälyn keinoin voidaan ratkaista keskeisiä ongelmia yhteiskunnassa. Tämä pätee myös rakennettuun ympäristöön. Kun rakennettua ympäristöä luodaan, luodaan parempaa tulevaisuutta koko ihmiskunnalle” kiteyttää Juhani Damski, ympäristöministeriön kansliapäällikkö.  Kurssi ilmestyy ensin suomeksi ja se lanseerataan 30.11. myös englanninkielisenä. 

>>>Klikkaa itsesi suorittamaan kurssi

Lisätiedot:
Vappu Id,
yhteisö- & kulttuurimanageri
KIRAHub
vappu@kirahub.org,
+358504728700