VNK 2022 päivitetty
Uutinen

Vuoden nuori konsultti 2022 -kilpailun haku on avattu

SKOL hakee nuoria tulevia huippuammattilaisia nimettäväksi mukaan Vuoden nuori konsultti 2022
-kilpailuun. Haku kilpailuun on käynnissä 09.08 – 16.09.2022 välisenä aikana.

Onko yrityksessänne kesä- tai projektitöissä lahjakas ja alalle pyrkivä harjoittelija tai opinnäytetyöntekijä, joka olisi suunnittelu- ja konsultointialan tulevaisuuden huippuammattilainen? 

SKOL jäsenyrityksillä on loistava mahdollisuus nimetä lahjakkaita nuoria kesätyöntekijöitä, harjoittelijoita tai opinnäytetyöntekijöitä mukaan SKOLin Vuoden nuori konsultti 2022 -kilpailuun ja saada heille heidän ansaitsemaansa tunnustusta! 

Ehtona kilpailuun osallistumiselle on, että nimetyt kilpailijat ovat työskennelleet SKOLin jäsenyrityksissä kesätyöntekijöinä, harjoittelijoina tai opinnäytetyöntekijöinä kuluneen vuoden 2022 aikana ja ovat oman työskentelynsä kautta onnistuneet osoittamaan kehityskelpoisuuttaan alalle. Kilpailun tavoitteena on tuoda esille suunnittelu- ja konsultointialaa opiskelevien nuorten osaamista, alamme monimuotoisuutta sekä jakaa tunnustusta innovatiivisille ja lahjakkaille nuorille osaajille! 

Yrityksille kilpailu on erinomainen tilaisuus saada näkyvyyttä alan opiskelijoille tai vastavalmistuneille tuleville ammattilaisille sekä tuoda esille omaa panostaan ja tukeansa alan opiskelijoiden mentoroinnin ja perehdyttämisen alueilla. 

Jäsenyritykset voivat kukin nimetä enintään viisi kilpailijaa mukaan SKOLin Vuoden nuori konsultti 2022 -kilpailuun.

Kilpailussa luvassa rahapalkinto. Kilpailussa palkitaan yksi Vuoden nuori konsultti 4000e arvoisella palkintosummalla sekä kaksi kunniamaininnan saajaa 2000e arvoisella palkintosummalla.

Haku kilpailuun tapahtuu tämän lomakkeen kautta.

Kilpailuun nimetyt osallistujat saavat osana kilpailua viestintätaitoja kehittävän koulutuksen. Koulutuksessa hakijat pääsevät hiomaan esiintymistaitojaan. Esivalinta vaiheesta jatkoon menneet kilpailijat pääsevät valmistelemaan itsestään myös esittelyvideon kilpailun nettiäänestystä varten. Kilpailun hakijoista tehtyjä esittelyvideoita käytetään SKOLin nettisivuilla kilpailijoiden nettiäänestystä varten ja ne ovat myös yritysten sekä kilpailijoiden käytettävissä. Kilpailijoiden saamat äänestystulokset ovat osa kilpailijoiden pisteytystä. SKOLin toimiston ja sidosryhmäedustajien muodostama raati valitsee ensimmäisessä vaiheessa jäsenyritysten nimeämistä kilpailijoista jatkoon menijät, jotka pääsevät valmistelemaan itsestään esittelyvideon nettiäänestystä varten. Lopullinen tulos voittajista ratkaistaan äänestystulosten ja valintaraadin perusteella. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan SKOLin syysseminaarissa 24.11.2022. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Finalistien nimet, kuvat, esittelyvideot, opiskelutiedot julkaistaan osallistujien suostumuksella.

Kilpailun ohjeet

Kilpailuehdot:

-Kilpailijan tulee olla suunnittelu- ja konsultointialaan liittyviä ammattiaineita opiskeleva tai opiskellut, tai äskettäin vastavalmistunut kilpailun päättyessä (max. 1 vuosi valmistumisesta)

-Kilpailijan tulee olla työskennellyt SKOL jäsenyrityksessä viimeisen vuoden aikana

-Kilpailuun nimettävän henkilön/henkilöiden tulee osoittaa kiinnostusta alaa kohtaan sekä tuoda esille osaamistaan ja taitojaan työsuhteen aikana

-Yksi jäsenyritys voi nimetä kilpailuun enintään viisi osallistujaa

-Yritys voi vain nimetä sellaisen henkilön, jonka työsuhde on ollut voimassa viimeksi ko. jäsenyrityksen kanssa

Kilpailun hakemus:

a)Hakemuspohja, joka sisältää esimiehen, vähintään yhden kollegan ja yhden asiakkaan suosituskirjeet (asiakkaan suosituskirje ei ole pakollinen mikäli kilpailija ei ole työskennellyt suoraan asiakkaan kanssa)

b)Kilpailuun nimettävien CV:t ja tärkeimmät alaan liittyvät opintosuoritukset

Linkkin hakemukseen: https://link.webropolsurveys.com/S/B671819BC35B3C04

Arviointikriteerit:

1)Menestyminen opinnoissa ja työtehtävissä toimialalla sekä työn ja opintojen yhteensovittaminen

2)Osaamisen kehittäminen, innostus oppia uutta ja ennakkoluuloton asenne

3)Kiinnostus, harrastuneisuus ja innostus alaa kohtaan sekä toimialan myönteisen imagon ja vetovoiman edistäminen (Esimerkiksi toiminta opiskeluaikana killoissa tai ammattiainekerhoissa sekä muissa järjestöissä.)

4)Yrityksen prosessit ja toiminta harjoittelijoiden perehdyttämisessä sekä panostukset koulu- ja oppilaitosyhteistyöhön

Palkinto

Kilpailussa rahapalkinto. Palkintosumma on saajalleen veronalaista ansiotuloa, josta suoritetaan ennakonpidätys. Kilpailussa palkitaan yksi Vuoden nuori konsultti 4000e arvoisella palkintosummalla sekä jaa kaksi kunniamaininnan saajaa 2000e arvoisella palkintosummalla.

Kilpailun aikataulu:

Kesäkuu: Tiedotus kilpailusta SKOL jäsenyrityksille

Elokuu: Kilpailun haku avataan 09.08.2022

Syyskuu: Hakuaika kilpailuun loppuu 16.09.2022 klo:12.00. Syyskuun aikana kilpailijat pääsevät tutustumaan esiintymiskoulutusmateriaaliin. Jatkoon pääseille kilpailijoille ilmoitetaan syyskuun aikana.

Lokakuu: Jatkoon päässeistä kilpailijoista kuvataan esittelyvideot kilpailun nettiäänestystä varten. Lokakuussa aukeaa nettiäänestys, jolloin esittelyvideot ovat ladattu SKOLin sivuille. Kilpailijat pääsevät markkinoimaan itseään omilla sosiaalisen median kanavillaan. Ilmoitamme tarkemmasta aikataulusta myöhemmin.

Marraskuu: Voittajien julkistus 24.11.2022 SKOLin  syysseminaarissa