nuoret
Uutinen

Yritys, ilmoita kesätyöpaikkasi Teknologiateollisuuden kesätyösivustolle!

Kesätyöt ovat monelle nuorelle ensi kosketus työelämään. Niistä saadut kokemukset vaikuttavat voimakkaasti tuleviin opiskelu- ja uravalintoihin. Yrityksille kesäharjoittelijat voivat olla tulevaisuuden huippuosaajia. Myös kansainväliset opiskelijat kannattaa muistaa kesätyöhauissa. Kannustamme jäsenyrityksiämme tarjoamaan kesätyöpaikkoja ja ilmoittamaan ne MyTech.fi:n kesätyösivustolle.

Normaalivuosina teknologiateollisuuden yritykset ovat palkanneet jopa 20 000 kesätyöntekijää. Pandemiatilanteen takia pari viime kesää on ollut haastavampia, mutta nuorten tarve kokemuksille työelämästä sitäkin suurempi. 

”Meillä on nyt kokemusta turvallisesta työnteosta poikkeusoloissa sekä mahdollisuus suunnitella kesätyötehtäviä näiden kokemusten mukaan. Suosittelen tarjoamaan kesätyöpaikkoja myös englanniksi”, kannustaa Teknologiateollisuuden osaamispolitiikan johtaja Leena Pöntynen

ENSI KESÄN KESÄTYÖNTEKIJÄ, TULEVAISUUDEN HUIPPUOSAAJA 

Suomessa opiskelee vuosittain yli 20 000 kansainvälistä korkeakouluopiskelijaa, joista suurin osa haluaisi valmistumisensa jälkeen jäädä Suomeen. Heillä ei ole kuitenkaan työllistymiseen tarvittavia verkostoja tai kokemuksia suomalaisesta työelämästä. Opintojen päättyessä iso joukko lahjakkaita ja motivoituneita osaajia poistuukin Suomesta muiden maiden työmarkkinoille. Suomessa opiskelevia kansainvälisiä opiskelijoita ei kannatakaan kesätyöhauissa unohtaa!  

Kesätyökokemukset ovat vuodesta toiseen kärkisijoilla, kun nuorilta kysytään opiskeluvalintoihin vaikuttaneita tekijöitä. Teknologia-alan työt eivät välttämättä näy nuorten arjessa, joten sitäkin tärkeämpää niistä on saada omakohtaista kokemusta. 

Korkeakouluopiskelijat ovat alavalintansa jo tehneet, mutta heille kesätyöt tarjoavat tärkeän mahdollisuuden tutustua teknologiayrityksiin ja työelämään sekä suunnata opiskelujaan näiden kokemusten perusteella. Moni yritys saa myöhemmin kesätyöntekijästä huippuosaajan. 

YRITYS, ILMOITA KESÄTYÖ- JA HARJOITTELUPAIKKASI MYTECH.FI-SIVUSTOLLE 

  • Listaamme jälleen jäsenyritystemme kesätyömahdollisuudet MyTechin kesätyösivulle. Listaus on perinteisesti ollut suosittu. Ilmoituksia voi lähettää osoitteeseen mytech@teknologiateollisuus.fi 
  • Teknologiteollisuus starttasi vastikään Palkkaa kansainvälinen opiskelija -haastekampanjan. Tutustu kampanjaan täällä.  

LISÄTIETOJA: 

Osaamispolitiikan johtaja Leena Pöntynen, puh. 040 1306 113 
leena.pontynen@teknologiateollisuus.fi, twitter: @leenapontynen  

LUE MYÖS: 

Teknoblogi: Taklataan osaajapulaa yhdessä - 3 syytä palkata kansainvälinen opiskelija 

Teknoblogi: 3 + 1 vinkkiä: Näin löydät kesätyöntekijäksi kansainvälisen korkeakouluopiskelijan 

Nuorten kokemuksia teknologiateollisuuden kesätöistä